Pagina's

maandag 30 november 2015

Rome

23 november was het dan eindelijk zover, ons midweekje Rome.
Om 2.15 snachts reden we thuis weg en we waren ruim op tijd op het vliegveld.

Na de douane poortjes werd ik nog eens extra bevoeld, maar verder ging alles vlot.

Om half 9 landen we op vliegveld Rome, Campiano en na wat zoeken en wachten voor de shuttle bus, kwamen we in de stad aan.

Eerst op zoek naar wat te ontbijten en dat vonden we in een tentje vlak bij het station, waar we voor 8 euro 2 capuccino, een potje thee, 2 broodjes en een gebakje hadden. Helaas was dat ook de laatste keer dat het goedkoop was, verder betaal je je in Rome scheel aan eten en drinken.

Daarna gingen we op zoek naar de bus naar het hotel, we mochten om 12 uur al in de kamer. We waren om half 12 al in het hotel en kregen gelijk de sleutel.

Na even opfrissen gingen we op pad voor een wandeling  richting het centrum. Onderweg was van alles te zien.Ook in het centrum was er veel te zien, onder andere de Spaanse trappen, de Trevi fontein en nog veel meer.


Na een ritje in een verkeerde bus en een pizza maaltijd gingen we terig naar het hotel voor een welverdiend bad en een spelletje Yathzee.

Dinsdag hebben we gebruik gemaakt van de Hop on Hop off bus die langs veel bezienswaardigheden rijdt met daarbij audio informatie.
Super leuk om te doen, op diverse plaatsen zijn we uitgestapt, nadat we eerst het hele rondje hadden gemaakt.

We zijn onder andere naar Vaticaanstad geweest, helaas geen kaartjes kunnen krijgen voor de Sixtijnse kapel en de St Pieter vanwege een pauselijk evenement.
Dus dat bewaren we voor de volgende keer.
s Avonds hebben we het Pantheon bezocht.


Voor woensdag hadden we kaartjes voor het Colosseum, het Forum en de Palatijn en wilden we ook naar Circus Maximus (dat ligt er min of meer naast).
Omdat we een 24 uurs ticket voor de hop hop bus hadden, konden we daarmee nog mooi naar het Colosseum.
De gids van de bus stuurde ons naar een ingang die de maand november dicht was, maar met de meute volgen was de ingang zo gevonden. ( hadden we trouwens maandag ook gedaan en kudde japanners gevolgd toen we iets net konden vinden, die liepen achter hun gids aan er zo naar toe)

Het Colosseum en het Forum en ook de Palatijn waren zeer indrukwekkend. Circus Maximus leek meer op een verlopen parkeerplaats.

Aan het einde van de middag hebben we nog een pyramide en het Tibereiland bezocht. 


s Avonds zijn we uit eten geweest in een restaurant met de naam Guiseppe. Was heerlijk.

Donderdag was al weer onze laatste dag en na nog een keer genieten van het ontbijt buffet gingen we weer op pas. Na 3 dagen pracht weer hadden we regen.
Nog wat kerken bekeken en nog wat rondgelopen. Souvenirtjes voor de kinderen gekocht en toen moesten we al op weg naar het station voor de shuttlebus naar het vliegveld, De shuttle had vertraging maar dat hadden we ingecalculeerd, dus ruim op tijd op het vliegveld. En deze keer was het Riche die bij de douane terug moest en zelfs zijn riem uit zijn broek moest halen.

En het ging nog bijna mis, want aan het begin stond op de borden gate 10 en daar gingen we dus zitten en in eens was het gate 3.

Maar het kwam goed. tegen half 9 landen we weer en al met al waren we 10 voor 11 weer thuis.

Het was geweldig leuk, we gaan zeker weer eens naar Rome, maar voor nu staat Wenen boven aan ons lijstje.


3 opmerkingen: