Pagina's

woensdag 11 januari 2012

update

De kerstvakantie is weer voor bij. Veel te snel wat mij betreft.

Mijn laatste 6 LIO weken zijn begonnen, mijn laatste dag is de carnavalsviering en  als ik ergens  niets mee heb is het wel carnaval.
 Maar ik sla me er wel doorheen.  In deze weken moet ik ook mijn afstudeerscriptie en ICT project afronden en presenteren en dan kan ik in maart afstuderen.

Robbert is druk met allerlei computer en spelcomputerprojectjes en studeert daar naast toegepaste psychologie op zijn gemakje.

Stefanie is druk bezig met een baantje als zomerkampbegeleider in de VS voor deze zomer en wil daarna een semester in Engeland studeren.
Dan krijgt ze straks (ook al door haar studiewisseling) wel te maken met de langstudeerdersboete, maar dat zien we dan wel weer. Ze heeft haar bijbaan in Arnhem opgezegd en gaat in Amsterdam aan de slag.

Dominique is druk met haar opleiding (en haar sociale leven) en gaat straks vanaf april tot september stage lopen, ze hoopt op een stageplaats bij  één van de Roompot parken.

Francesca is druk met school en vriendinnen en alles wat een 13 jarige maar bezighoudt.


Verder ben ik erg aan het nadenken over erfelijkheids onderzoek naar borstkanker, immers mijn moeder, tante en oma zijn direct of indirect aan de gevolgen van borstkanker overleden. En waar ik zelf nog zoiets heb, hoef ik het wel te weten, hebben we wel 3 dochters die ook in de erfelijkheidslijn zitten.
Een  moeilijk vraagstuk!

2 opmerkingen:

 1. Lieverd, je weet dat dit ook bij mijn 2 oudsten speelt.
  Oudste is sinds haar 21-ste jaarlijks onder controle, een-na-oudste is daar wat laks in vrees ik.
  Je hoeft natuurlijk niet meteen een erfelijkheidsonderzoek te laten doen, want wat als je drager bent van het gen, wat ga je dan doen?
  Oudste vindt de jaarlijkse controles voldoende en daar zijn de huisarts en de specialist het mee eens.
  "Voordeel" is, dat als er eens klachten optreden, je ook meteen door kan voor nader onderzoek omdat de risicofactor er is.
  Oudste heeft een cyste en heeft daar af en aan last van, maar als het dan weer zover is, wordt het ook meteen nagekeken.
  Maar het blijft een moeilijk punt om een beslissing over te nemen.
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg zelf elk jaar een mammografie, mijn zusje na een foute uitslag (die uiteindelijk niets bleek te zijn) daarnaast zelfs nog 1x per jaar een MRI. Dus elk half jaar een controle moment. Onze HA vindt dat Stefanie van 20 nog niet gecontroleerd hoeft te worden.

  BeantwoordenVerwijderen