Pagina's

zondag 12 maart 2017

oud zeer en nieuw zeer

De meeste mensen die mijn blog lezen, dan wel al veel langer kennen, weten dat de verhouding met mijn schoonfamilie nooit je van het is geweest.

Een impasse van 18 jaar niet alleen met mij, maar met ons hele gezin. En daarna was het alsof we de zondag ervoor nog op de koffie waren geweest, terwijl het de 1e x was dat ze onze 2 jongsten zagen en de 2 oudsten dus 18 jaar niet gezien hadden.

Het modderde wat door tot schoonvader overleed (en op zijn sterfbed toegaf fout te zijn geweest, alsof we daarop zaten te wachten).

Inmiddels is dat 4 jaar geleden en komt alles van ons uit. Belt schoonmoeder op de verjaardagen ongeveer 20 seconden en horen we van jongste zwager alleen wat als Riche eerst wat stuurt en van oudste zwager helemaal nooit wat.

Afgelopen februari waren we 30 jaar getrouwd en van de schoonfamilie helemaal niks gehoord, geen kaartje, geen telefoontje. Niks.

Met Kerst waren wij alweer degene die een voorstel deden, en dat was voor het laatst. Brengt meer ergernis dan gezelligheid.

Omdat schoonmoeder bij veel eters niks anders kan bedenken dan de chinees en wij de bewuste chinees bijzonder slecht vinden, hebben we voorgesteld dat wij zouden koken.
Dat vinden we leuk en dan wisten we wat goeds te eten was.

Prima zogezegd zo gedaan. Wij hebben ons flink uitgesloofd met een 3 gangen menu met meerdere keuzes.
Bleek er ineens nog een extra gast te zijn, maar ook dat losten we op.

Wij waren er met ons 5 (1 werkend kind wat niet kon), schoonmoeder, jongste zwager met vriendin en kind van vriendin en oudste zwager, waarvan de doorrookte en doorgealcoholde vriendin ook ineens bleef eten.

Vooral die vriendin van oudste zwager was een ergernis, flink aan de wijn, hard praten, alle aandacht opeisen en vooral niks uitvoeren.

Je zou toch denken als wij voor al die gasten gekookt hebben dat iemand anders wel op het idee zou komen om af te wassen. Maar nee hoor, ja onze kinderen, maar verder hebben Riche en ik dus ook de de hele boel nog afgewassen en opgeruimd.

Was wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten