Pagina's

maandag 21 oktober 2024

hoe is het nu

Hoe gaat het? 
Eigenlijk heel goed. 
Natuurlijk vliegt het me soms aan, en kan ik nog emotioneel worden als mensen er naar vragen. Maar ook dat wordt steeds beter.

Gisteren ben ik in mijn eentje gaan lunchen. En toen bedacht ik me dat ik in mijn huwelijkse leven ook heel veel alleen heb moeten doen. Medische afspraken,, oudergesprekken op de scholen van de kinderen. Zelfs de ochtend van mijn hartklep operatie vond hij het niet nodig naar het ziekenhuis te komen om mee te lopen richting operatie kamer. 

En deels is dat natuurlijk door zijn werk, maar vooral ook doordat hij nooit de noodzaak zag ( of niet durfde) om diensten te ruilen of vrij ervoor te vragen. 
Zelfs voor mijn afstuderen was hij de grote afwezige, zonder ook maar te proberen om te komen. En het ergste was dat het dan nooit aan hem lag, maar altijd aan iemand anders. 

Zelfs zijn vreemdgaan lag niet aan hem, maar aan zijn strenge jeugd waarin hij niet kon zijn wie hij was. Dat die jeugd inmiddels al heel heel heel lang achter hem lag de en hij dus al heel lang zijn eigen keuzes kon maken, kwam waarschijnlijk niet eens in hem op.

Waarom ik het dan zolang heb laten doorgaan? 
Schaamte, gemakzucht, gewenning, angst voor het onbekende, bang om alleen te zijn. Wie zal het zeggen.

Nu maar hopen dat de officiƫle dingen zo snel mogelijk geregeld zijn zodat ik echt verder kan.

zondag 6 oktober 2024

cadeautje voor mezelf en boel in huis omgooien

De vensterbank had ik al veranderd,  en vanaf nog meer gedaan. 
Thee tafeltje wat in de keuken stond in de kamer gezet zodat de kast met kookboeken die naar zolder verbannen was naar de keuken kan. 
En lekkere woondeken gekocht en mezelf een mooie bos rozen cadeau gedaan.

vrijdag 4 oktober 2024

het hier en nu

Ik dacht dat ik het allemaal wel een beetje kon handelen. Maar hij heeft net de hond opgehaald voor een logeer weekeinde. Die man ken ik gewoon niet. Dat is niet de man waar ik bijna 40 jaar mee samen ben geweest. Zo kil en koud, totaal geen empathie. 
Ik kan me dan goed houden tot hij weg is, maar nu ben ik over de zeik.